Sefer Sayısı
Adana Yüz Ölçümü
13 844 km²
Adana Nüfusu
2.2 M
Adana Kebap
Adana denince akla ilk gelen lezzettir Adana kebap. Buradan tadı damağınızda kalacak kebapların tadına bakmadan dönmeyin.
Ortalama Fiyat : 20 TL
Bici Bici
Kentin yöresel tatlısı bici bici özellikle yaz aylarında içinizi ferahlatacak. Farklı tat arayanlara öneririz.
Ortalama Fiyat : 7,50 TL
Ciğer Kebabı
Burada ciğer kebabıyla kahvaltı etme geleneği hâlâ devam ediyor. Mutlaka deneyin.
Ortalama Fiyat : 16 TL
Adana Böreği
Kahvaltıya ya da 5 çayın yanına muhteşem yakışan, akışkan peynirli börek sizi bekliyor.
Ortalama Fiyat : 8 TL
Adana Merkez
Adana gezilecek yerler ve Adana Otogarı yakın olduğu için şehir merkezi konaklama için en uygun yerlerden biri.
Yüreğir
Seyhan Nehri kıyısında muhteşem bir otelde konaklamak isterseniz Yüreğir’i tercih edebilirsiniz.
İlkbahar
Hırka
Yaz
İnce giysiler-gözlük-şapka
Sonbahar
Hırka
Kış
Mont
Adana, Akdeniz Bölgesi’nde olmasına rağmen iç kesimde kaldığı için karasal iklimin etkisi altındadır. Kış mevsimleri karlı ve soğuk geçer, yazlarıysa sıcak ve kurudur. Bu nedenle ziyaretiniz kış aylarına denk geliyorsa Adana hava durumu raporuna göre yanınıza atkı, bere ve kaban almanızda yarar var.
Adana Otogar
(322) 429 05 62
Ceyhan Otogar
444 05 62
Kozan Otogar
(322) 515 95 95
Güneşli
En yüksek sıcaklık 18.21 En düşük sıcaklık 16.31 derece
Cts
16.31°-18.21°
Paz
15.76°-15.76°
Pzt
11.66°-11.66°
Sal
15.9°-15.9°
Çar
16.12°-16.12°
Turistik Seyahat için Ortalama Süre
3 Gün
Ortalama Harcanan
Ücret
230 TL
Alınabilecek İkonik
Hediye
Bakır İşleri
İl Plaka
Kodu
01
Telefon
Kodu
0322
Pamuk
Adana dendiğinde herkesin aklına uçsuz bucaksız pamuk tarlaları gelir. Pamuk toplama zamanında kenti ziyaret ederseniz, görsel şenliğe de katılabilirsiniz.
Şalgam Suyu
Yörede yetişen şalgam bitkisinden elde edilen şalgam suyu Adana’nın en meşhur içeceklerindendir. Özellikle et yemekleriyle tercih edilir.
Seyhan Nehri’nin üzerine kurulmuş kent, Akdeniz’in en güzel illerinden biridir. Güzelliğinin nedeni öyle yalnızca Akdeniz’e kıyısı olmasından değil elbet. Sırtını Toros Dağları’na dayamış, yüzünü Akdeniz’in masmavi sularına dönmüş… Çukurova’nın en verimli topraklarıyla daha da güzelleşmiş.
Zamanında üzerinde yaşamış medeniyetler Adana’ya gözleri gibi bakmışlar. O nedenle gerek şehir içinde gerekse merkezden uzak bölgelerde birbirinden değerli tarihî kalıntılar bulunmaktadır. Adana turuna merkezden başladığınızda ayaklarınızın sizi Taş Köprü’ye doğru götürdüğünü fark edeceksiniz. Çünkü burası kentin hem tarihî ruhunu hem de güzelliğini doya doya seyredebileceğiniz bir nokta. Roma döneminden kalma Taş Köprü’ye ve altından akan suyuyla Seyhan Nehri’ne kaptırın kendinizi. Başınızı kaldırdığınızda ise hemen karşıdaki Adana Merkez Sabancı Camii’ni göreceksiniz. Sabancı Camii, Ortadoğu’nun en büyük camileri arasında yer alıyor, yapının kendine has mimarisine hayran kalacaksınız. Hayran kalacağınız bir başka yapı ise Adana Ulu Camii. Kentin sembolü olarak kabul edilen cami, Selçuklular ve Memluklular döneminin mimari dokusunu taşımaktadır. Oldu ya Adana’nın sıcağından yorulup biraz soluklanmak istediniz; o zaman Seyhan Nehri’ne bakan, yeşiller içindeki Adana Merkez Park’ta soluklanabilirsiniz. Merkez Camii’nin bitişiğinde bulunan park, Avrupa standartlarında düzenlenmiş modern bir yapıya da sahip.
Dolu dolu bir şehir turundan sonra merkezden biraz uzaklaşmanın zamanı geldi. Çevrede gezilecek birbirinden güzel eserler sizi bekliyor. Şehrin verimli toprağını korumak için kentin dört bir yanına yapılmış kaleler görülmeye değer yerler arasında. Anavarza Kalesi ve Şahmeran Kalesi ise bunlardan başlıcaları. Kaleler dışında; Anavarza, Misis, Şar antik kentleri de Çukurova’nın tarihî mirasları arasında yer alıyor.
Adana, diğer Akdeniz illerinden ayrılan havası ve kendine has kültürüyle gidip görmeye değer. Çukurova’nın bereketli topraklarında yürümek, Toroslara ve güneşe sırtınızı dayayıp Seyhan’a karşı kahvenizi yudumlamak, Taş Köprü’nün üzerinde geçmişe doğru yürümek için Adana otobüs biletiniz hazır!
Hazır Adana’ya gelmişken…
Ne yiyelim?
- Kentin yöresel tatlısı bici bicinin tadına bakabilirsiniz.
- Dünyaca ünlü Adana kebap ve ciğeri mutlaka yemeli, yanında meşhur şalgam suyundan içmelisiniz.
- Adana’nın belki de en güzel hamur işlerinden biri olan Adana böreğinden yiyebilirsiniz. Oldukça zahmetli bir yapımı olan Adana böreğinin kıymalı, peynirli ve patatesli türleri bulunuyor.
Nereye gidelim?
- Atatürk’e ait eserlerin sergilendiği Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.
- Nostaljik tura bayılırım diyorsanız, Tepebağ eski Adana evlerini gezebilirsiniz.
- Adrenalini ve doğayı seviyorsanız Toros Dağları’nın dik yamaçlarında yürüyüş yapabilirsiniz.
- Kapıkaya Kanyonu’nda Torosların bilinmeyen noktalarını keşfe çıkabilirsiniz.
- Tarihî Kazancılar Çarşısı’nda yıllardır halka hizmet vermeye devam eden esnafların el emeği ürünlerine göz atabilirsiniz.
- Adana Etnografya Müzesi’nde yörüklere ait eserleri inceleyin. Eskiden kilise olarak kullanılmış olan müze binasına ise hayran kalacağınızı belirtelim.