Bursa Otobüs Bileti

Önceliğimiz Sağlık

Sizler ve çalışanlarımız için tedbirlerimizi alıyor, konforlu bir seyahat için tüm imkânlarımızı hizmetinize sunuyoruz.
Temizlik sürecimiz

Konforlu Seyahat

Tüm seferlerimiz ücretsiz wi-fi, host hizmeti, ikram çeşitleri ve daha fazlası ile sizleri bekliyor!
Hizmetlerimizi incele

Güvenli Seyahat

Seyahat öncesi, esnası ve sonrası kontrollerimiz düzenli olarak yapılmaktadır.
Detaylı bilgi

Kampanyalar

Avantajlı kampanyalarımızdan haberdar olmak ve fırsatı kaçırmamak için tıklayın!
Kampanyaları İncele

Bu sayfada bulabilecekleriniz


Otobüs peronları: Bursa

Hatırlatma: Biletiniz en güncel adres bilgilerini içermektedir.

Tüm sefer noktalarımızı keşfedin

Seyahat etmek istediğiniz güzergahı seçerek biletinizi kolayca alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Bursa yönüne ulaşmanın birkaç farklı yolu bulunuyor ama otobüsle seyahat etmenin birçok avantajı var. Kamil Koç ile seyahat ederek uygun fiyatlı otobüs biletlerimiz ile tasarruf edebilir ve otobüs yolculuğu ulaşım açısından bilinen en çevreci yöntem olduğu için çevreyi korumak adına üzerinize düşeni yapmış olursunuz!
Bursa yönüne Kamil Koç ile otobüs bileti almak gerçekten çok kolay: Sadece kalkış ve varış yerini seyahat etmek istediğiniz tarih ile birlikte seçerek internet sitemizden bilet alabilirsiniz.
Bursa yönüne Kamil Koç ile ulaşmak çok kolaydır, şöyle ki Bursa istikametine 268 adet bağlantı bulunmaktadır. Ayrıca gece seferlerinde seyahat ederek otel masrafından tasarruf edebilirsiniz, böylece programınız ne olursa olsun Bursa seyahatinizi kendinize göre planlayabilirsiniz. Bursa biletinizi internet sitemizden veya Kamil Koç mobil uygulamasından şimdi satın alın.
Bursa içinde 2 biniş noktası bulunmaktadır; Bursa bus station, Bursa Kestel. Biniş noktalarına ait konumları bu sayfadaki haritada bulabilirsiniz.
Otobüs seyahat etmenin en uygun yollarından biridir ve Bursa istikametine Kamil Koç ile konforla ulaşabilirsiniz! Nereden seyahat ettiğinize bağlı olarak, Bursa biletlerinin ortalama fiyatı 109.00 TL'dir.
Bursa yönüne gitmek için Kamil Koç biletinizi kullanmak çok kolay! Biletinizi internet sitemizden satın aldıysanız, biletiniz QR kod içeren bir PDF olarak e-posta yoluyla size gönderilir. Eğer Kamil Koç Uygulaması üzerinden bilet satın aldıysanız, biletiniz otomatik olarak uygulamada saklanır. Her iki durumda da bileti yazdırmanıza gerek yok: sadece görevliye dijital versiyonunu göstererek otobüse binip, arkanıza yaslanın ve rahatınıza bakın.
Bursa seyahatiniz için biletinizi satın alırken koltuğunuzu ayırtabilirsiniz. Müsaitlik durumuna bağlı olarak, seyahatiniz sırasında daha fazla konfor ve dinlendirici bir yolculuk için ideal olan tekli koltuklar dahil olmak üzere dilediğiniz koltuğu seçebilirsiniz.
Kamil Koç otobüs biletinizi internet sitemiz ve Kamil Koç mobil uygulaması üzerinden kredi kartınızı kullanarak güvenle satın alabilirsiniz. Ödeme konusunda sorun yaşıyorsanız, lütfen ödemelerle ilgili yardım sayfamıza bakın. Otobüs biletinizi bir bilet satış noktasından satın almayı planlıyorsanız, nakit ödeme seçeneği ile satın almak da mümkündür.

Bursa Seyahat Rehberi

Bursa Hakkında

Bursa yeşil doğal örtüsü ile ziyaretçilerine huzur veren bir şehirdir. Türkiye’nin 4., Marmara bölgesinin ise 2. büyük şehri olması nedeniyle ekonomik açıdan oldukça gelişmiştir. Ülkemizin otomotiv üretim merkezidir. Tekstil ve mobilya sanayi açısından da ön planda olan şehir 2014 yılında Dünya Mirası olarak tescil edildi. Şehirde bulunan üniversiteler sebebiyle öğrencilerin göçüyle genç ve daha hareketli bir şehir olmuştur.

Tarih boyunca Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapması nedeniyle her yerinde döneme ait sayısız kıymetli tarihi ve kültürel zenginlikler bulunmaktadır.

Bursa’ya seyahat etmek istiyorsanız merkezi konumu nedeniyle hiç sıkıntı yaşamadan planlarınızı yapabilirsiniz. Hava ve kara yolu ulaşımlarının dışında denize kıyısı olan kente İstanbul’dan deniz otobüsüyle de seyahat edebilirsiniz. Kamil Koç’un geniş sefer ağıyla ve sık düzenlenen seferleri ile Bursa’ya dilediğiniz saatte, dilediğiniz yerden konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz. Bursa otobüs biletinizi almak için internet sitemiz ve mobil uygulamamızı kullanabileceğiniz gibi, size en yakın Kamil Koç bilet satış noktasına da gidebilirsiniz.

Bursa’da Ücret Ödemeden Gezebileceğiniz Yerler

  • Tophane Meydanı: Bursa’nın en önemli noktası şüphesiz ki 2200 yıllık tarihiyle Tophane Meydanı’dır. Bunun sebebi meydanda göreceğiniz saat kulesi değil elbette. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucuları Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbelerinin tam olarak bu meydanda yer alması burayı Bursa’nın en önemli ziyaret noktası yapıyor. Osman Bey Bursa’nın fethi öncesi oğluna o zamanlar bu alanda olan bir Bizans manastırının altına gömülmeyi istediğini vasiyet edince, fetih sonrası Orhan Bey Söğüt’te bulunan mezarı buraya taşıtıyor. Manastıra ait kalıntıları bugün Orhan Gazi türbesinde görmek mümkün. Vaktiniz varsa her saat başı alp kıyafetli askerlerin türbe dışında Saygı Nöbeti için değişim yaptığına da şahit olabilirsiniz. Tophane Parkı’nın diğer bir önemli özelliği ise Ramazan ayında iftar zamanını belirleyen top atışlarının burada gerçekleştiriliyor olması.
  • Ulucami: Ulucami 1399 yılında Yıldırım Bayezid tarafından Niğbolu zaferi anısına inşa ettiriliyor. İhtişamıyla büyüleyen bu cami, hat sanatlarıyla ilgi çekiyor. Ulucami’nin yapılış öyküsü ise hayli ilginç. Yıldırım Bayezid Niğbolu seferine gitmeden önce Allah’a savaşı kazanırsa elde edilen ganimetle 20 adet cami yapacağı sözünü veriyor. Savaşı kazanıp döndükten sonra bu niyetinden hocası Emir Sultan Hazretleri’ne bahsediyor. Emir Sultan Hazretleri ise 20 adet cami yerine 20 kubbeli bir cami yaptırılması önerisinde bulunuyor.
  • Bursa Kalesi: Bursa’nın en önemli sembollerinden biridir Bursa Kalesi. 2500 yıl önce Bitinya Kralı tarafından yaptırılmış kale. 5km uzunluğundaki surlarda, Hisar Kapı, Kaplıca Kapı, Zindan Kapısı, Pınarbaşı Kapısı ve Yer Kapı adında 5 farklı giriş kapısı mevcuttur.
  • Cin Aralığı:UNESCO dünya mirası listesinde bulunan 700 yıllık Cumalıkızık Köyü’nde bulunan Cin Aralığı Sokağı dünyanın en dar sokaklarından biri.
  • Koza Han: Tarihi hanlar bölgesinde bulunan Koza Han’ı ziyaret edelim dilerseniz. Sultan 2.Bayezid Han tarafından İstanbul’daki eserlere vakıf olması ve gelir sağlanması amacıyla bu ihtişamlı han inşa edilmiş. UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Koza Han 40 kubbeli, 2 katlı ve 95 dükkandan oluşan dev bir kapalı çarşı. Hanın avlusunda ise altında şadırvanı bulunan Köşk Mescidi yer almakta. Günümüzde de hala bölgenin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Koza Han ipek ticaretinin merkezi olmasının yanı sıra turistlerin uygun fiyata hediyelik eşyalar alabilmek için uğradıkları tarihi bir alışveriş merkezi. 2008 yılında İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve eşi bile Türkiye ziyaretleri sırasında alışveriş yapmak için Osmanlı’dan bu yana ipek merkezi olan Bursa Koza Han’ı tercih etmiş. Daha parlak ve gramaj olarak daha ağır olan meşhur Bursa ipeği ile yapılmış şallar, örtüler, süs eşyaları ilginizi çekiyorsa Koza Han’a mutlaka gitmelisiniz.
  • Irgandı Köprüsü: 2.Murat zamanında 1442 yılında yapılan Irgandı köprüsü dünyada üzerinde çarşı bulunan 4 köprüden ilk inşa edilmiş olanıdır. Köprü ismini Uludağ’dan doğarak altından akan Gökdere nehrinin şiddetiyle sarsılmasından dolayı almıştır. 17 dükkandan oluşan köprü yapıldığı dönemde ipek ticaretinin duraklarından biriyken günümüzde Bursa’ya has el sanatlarının satıldığı bir çarşı görevini görmektedir.
  • Tofaş Anadolu Arabalar Müzesi: Başka şehirlerde eşine benzerine çok sık rastlayamayacağınız ilginç bir yere götürüyoruz sizi şimdi. Burası Türkiye’nin ilk ve tek Anadolu Arabaları Müzesi. Tam 14 bölümden oluşan ve tekerlekten otomobile kadar olan gelişimin her aşamasına şahit olacağınız bu havalı müzeyi çok seveceksiniz. Müzenin giriş bölümünde ilk olarak Anadolu arabalarının arkeolojik kazılarına ait sergi karşınıza çıkıyor. İlerleyen bölümlerde ise yine milattan öncesine ait at arabalardan yakın geçmişe doğru gelerek ait öküz arabaları, top arabaları gibi değişik araçları göreceksiniz. Özellikle bahar aylarında gelirseniz müzenin yemyeşil bahçesinde oturup, kuşların cıvıltıları ile çok uzaklara gideceksiniz, hem de arabasız. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan bu müzeye metro kullanarak gelebilirsiniz.

Bursa’nın Kültürel ve Tarihi Güzellikleri

Karagöz ve Hacivat Müzesi: Bursa ile özdeşleşmiş olan ve kültürümüzün en önemli gölge oyunu kahramanları Karagöz ve Hacivat hakkında çok detaylı bir bilgi olmasa da rivayete göre Orhan Cami’nin inşası sırasında çalışan taş işçisi ve demirci ustası oldukları söylenmektedir. Aralarındaki diyalog o kadar komiktir ki, inşaatın bitimini geciktirmektedir ve bu sebeple idam edilirler. İdamlarından sonra Sultan Orhan Gazi o kadar üzülür ki, saray eşrafından biri hatıralarını yaşatmak için Hacivat ve Karagöz’ü orta oyununu başlatmış oluyor. Tiyatro ve sinemanın olmadığı dönemlerde Ramazan ayının vazgeçilmez eğlencesi olur Karagöz ve Hacivat oyunu. Müzede kuklalar, gölge oyununda kullanılan karakterler ve müzik enstrümanlarını, karakterleri seslendiren sanatçılar ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Bursa’da Gece Hayatı ve Eğlence

Bursa’lı genç nüfusun eğlence için tercih ettiği yerlerin başında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve Özlüce Bulvarı geliyor. Uludağ Üniversitesi’nin yer aldığı ve öğrencilerin ağırlıkla yaşadıkları Görükle’de son yıllarda hızla gelişmiş ve gece kulüpleri ve barlar açılmıştır. Osmangazi ilçesinde bulunan Arap Şükrü diye adlandırılan sokak ise Bursa gecelerinin en eğlenceli noktalarından biridir.

Bursa Yakınlarında Gezebileceğiniz Yerler:

  • Uludağ: Bursa deyince akla ilk gelen rotalardan biri Uludağ’dır. Marmara’nın en yüksek dağı olması sebebiyle de kayak turizminin en önemli temsilcilerinden biridir. Uludağ Kayak Merkezi Bursa merkeze yaklaşık 36km uzaklıktadır. Acemi ve profesyonel kayakçılar için ayrı pistleriyle Uludağ kayak sporunu seven herkesin gözdesidir.
  • Kızık Köyleri: Osmanlı’dan bu yana dokusunu korumuş bu 5 köy Uludağ’ın yakınlarında kurulmuştur. Gerçek anlamında zamanda yolculuk yapmak istiyorsanız Cumalıkızık, Değirmenkızık, Derekızık, Fidyekızık ve Hamamlıkızık köylerini muhakkak ziyaret etmelisiniz.

Bursa’ya seyahat etmek için en ideal zaman nedir?

Şehir genel olarak ılıman bir iklime sahiptir. Bursa’da kültürel bir gezi yapmayı planlıyorsanız en ideal seyahat dönemi yaz ve bahar mevsimidir. Eğer kayak tatiline gidiyorsanız zaten kış mevsimi gitmeniz gerektiğini söylememize bile gerek yok.

Bursa’da Şehir İçi Ulaşım

Bursa büyük bir şehir olsa da ulaşım ağı gayet gelişmiştir. Otobüs, tramvay, metro, teleferik, dolmuş, minibüs ve taksi gibi ulaşım araçlarıyla hemen hemen her yere gitmeniz mümkün. Bursa’da toplu taşımayı kullanmanız için ise Bukart sahibi olmanız gerekiyor.

Bursa’da ne yenir?

  • İskender: İskender’in doğuşu 1860’lı yıllara kadar gitmektedir. Bursa yerlilerinin Bursa kebabı olarak da adlandırdığı İskender, döner, pide, yoğurt ve tereyağının mükemmel uyumu ile meydana geliyor ve şıra ile servis edilmektedir.
  • İnegöl Köfte: Bir asırı aşkındır herkesin severek yediği İnegöl köftenin en büyük özelliği baharat kullanılmadan sadece kuzu ve dana etiyle yapılmasıdır.
  • Kestane şekeri: Bursa’ya yolunuz düştüyse ya da Bursa’dan gelen misafiriniz olduysa kestane tatlısı almak artık yazılı olmayan bir kuraldır. Kestane tatlısının serüveni Osmanlı kadar eski. Bursa’nın Cumalıkızık köyünden yetiştirilen kestaneler önceleri pekmezle tatlıya dönüştürülürken şimdiler de sanayinin de gelişmiş olmasıyla lezzetli bir kestane iyice pişirilip, şurupla tatlandırılmakta. Atalarımızın da dediği gibi kestane kebap yemesi sevap.
  • Tahanlı: Bursa kahvaltısı yapmak niyetindeyseniz ve tahin seviyorsanız Tahanlı tam denemeniz gereken lezzet. Osmanlı’dan bugüne gelen incecik bir hamurun üzerine yerli susamdan yapılan katkısız tahin ve parmaklarınızı yiyeceğiniz bir yöresel lezzet.
  • Pideli Köfte: İskender’in en büyük rakibi olan pideli köfte aslında teknik olarak iskenderdeki döner ile köftenin yer değiştirmesinden oluşuyor. Pideli köfte de tıpkı İskender gibi şıra ile servis edilmekte.
  • Süt Helvası: Sıcak süt, tereyağı ve unu kavurarak yapılan bu tatlı Bursa’nın sevilen yöresel lezzetlerinden. Tatlıyla arası iyi olan herkesin yapımı zahmetli bu tatlıyı denemesini öneririz.
  • Cantık: Hiç bilmeyen birine cantığı tarif etmenin en kolay yolu lahmacunun pizza olmuş hali demek olabilir. Cantık Bursa’nın çok eski lezzetlerinden biri ve orjinali kıyma ile yapılmakta ama yıllar içinde değişik damak zevklerini de düşünerek farklı çeşitler de yapılmaya başlanmış.
  • Cevizli Lokum: Dışarıdan görüntüsü tarçınlı çöreği andıran cevizli lokum, kına lokumu adıyla da bilinir.


Bursa Otobüsü

Uygun fiyata Bursa otobüs bileti satın alın

Bursa istikametine otobüsle mi gitmek istiyorsunuz? Kamil Koç Bursa istikametine giden konforlu otobüsler ile hizmetinizde! Bursa otobüs bileti fiyatları 109.00 TL’den başlamaktadır. Kamil Koç Anadolu’nun birçok noktasına seferleri aracılığı ile ulaşmaktadır. Bu yüzden her nereye seyahat etmek istiyorsanız, Kamil Koç size uygun bir rota sunar. Otobüs biletinizi alın, rahat koltuklarda ücretsiz internetin tadını çıkartarak seyahat edin. Otobüs biletinizi internet sitemizden, Kamil Koç mobil uygulamasından, ya da Kamil Koç bilet satış noktalarından dilediğiniz zaman kolayca satın alabilirsiniz. İnternetten ya da Kamil Koç mobil uygulamasından aldığınız otobüs biletlerinin çıktısını almanıza gerek kalmadan elektronik biletlerinizle seyahat edebilirsiniz. Size en yakın Kamil Koç bilet satış noktasını mı arıyorsunuz? İnternet sitemiz üzerinden bulunduğunuz semti seçip yakınınızdaki bir bilet satış noktasının bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Neden Bursa seyahatiniz için Kamil Koç’u tercih etmelisiniz?

Farklı sefer saatleriyle Kamil Koç otobüsleri Bursa seyahatiniz için en uygun tercihtir. Bursa içinde 2 adet otogar bulunmaktadır ve bu noktaya 268 farklı bağlantı noktasından ulaşmanız mümkün. Tek yapmanız gereken sefer noktalarımızı inceleyerek ilgilendiğiniz bağlantıyı seçmeniz. Biletinizi internet sitesinden ya da Kamil Koç mobil uygulamasından kredi kartınızla güvenle alabileceğiniz gibi nakit ödeme yöntemini tercih ediyorsanız otobüs biletinizi bilet satış noktalarımızdan da alabilirsiniz. Seyahatinize engel olacak son dakika bir işiniz mi çıktı? Üzülmeyin! Bilet işlemleri menüsünden otobüsünüzün kalkış saatine 1 saat kalana kadar biletinizi ücretsiz iptal edip, dilerseniz paranızı iade alabilir ya da biletinizi yeniden farklı bir tarih için değiştirebilirsiniz. Bilet İşlemleri menüsü ile yapabilecekleriniz yalnızca bunlarla da sınırlı değil. Biletinizde bulunan güzergah, saat, yolcu adı ve iletişim bilgileri gibi tüm detayları bu menüden değiştirebilirsiniz. Seyahat eden siz değil de bir yakınız mı? Tüm Kamil Koç seferleri Otobüsüm-Yolcum Nerede menüsü üzerinden eş zamanlı takip edilebilir.

Araç içi hizmetler

Sizi seyahatinizde yol boyunca rahat ettirmek bizim için çok önemli. Otobüsünüze bindikten sonra arkanıza yaslanın, rahatınıza bakın ve araç içi hizmetlerimizin tadını çıkartın. Otobüslerimiz konforunuz için elektrik prizleri, ücretsiz internet hizmeti gibi olanaklar sunmaktadır ve deneyiminizi daha da özelleştirmek için yol boyunca hostunuz size ücretsiz yiyecek ve içecek ikramlarında bulunacaktır. Böylece siz Bursa yolunda e-postalarınızı takip edebilir veya en sevdiğiniz televizyon kanalını ikramlarımız eşliğinde izleyebilirsiniz. Seyahat ederken cam kenarından manzarayı izlemeyi tercih edenlerden misiniz? Otobüs biletinizi satın alırken, seyahat için tercih ettiğiniz koltuğu müsait olanlar arasından seçerek ayırtabilirsiniz. Çift kişilik koltukta seyahat etmeyi sevmiyor musunuz? Merak etmeyin sizleri de düşündük. Müsaitlik durumuna bağlı olarak otobüslerimizdeki tekli koltukları da tercih edebilirsiniz.


Otobüs içi hizmetler mevcut olmasına bağlıdır