Kayseri Otobüs Bileti

Önceliğimiz Sağlık

Sizler ve çalışanlarımız için tedbirlerimizi alıyor, konforlu bir seyahat için tüm imkânlarımızı hizmetinize sunuyoruz.
Temizlik sürecimiz

Konforlu Seyahat

Tüm seferlerimiz ücretsiz wi-fi, host hizmeti, ikram çeşitleri ve daha fazlası ile sizleri bekliyor!
Hizmetlerimizi incele

Güvenli Seyahat

Seyahat öncesi, esnası ve sonrası kontrollerimiz düzenli olarak yapılmaktadır.
Detaylı bilgi

Kampanyalar

Avantajlı kampanyalarımızdan haberdar olmak ve fırsatı kaçırmamak için tıklayın!
Kampanyaları İncele

Bu sayfada bulabilecekleriniz


Otobüs peronları: Kayseri

Hatırlatma: Biletiniz en güncel adres bilgilerini içermektedir.

Tüm sefer noktalarımızı keşfedin

Seyahat etmek istediğiniz güzergahı seçerek biletinizi kolayca alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kayseri yönüne ulaşmanın birkaç farklı yolu bulunuyor ama otobüsle seyahat etmenin birçok avantajı var. Kamil Koç ile seyahat ederek uygun fiyatlı otobüs biletlerimiz ile tasarruf edebilir ve otobüs yolculuğu ulaşım açısından bilinen en çevreci yöntem olduğu için çevreyi korumak adına üzerinize düşeni yapmış olursunuz!
Kayseri yönüne Kamil Koç ile otobüs bileti almak gerçekten çok kolay: Sadece kalkış ve varış yerini seyahat etmek istediğiniz tarih ile birlikte seçerek internet sitemizden bilet alabilirsiniz.
Kayseri yönüne Kamil Koç ile ulaşmak çok kolaydır, şöyle ki Kayseri istikametine 198 adet bağlantı bulunmaktadır. Ayrıca gece seferlerinde seyahat ederek otel masrafından tasarruf edebilirsiniz, böylece programınız ne olursa olsun Kayseri seyahatinizi kendinize göre planlayabilirsiniz. Kayseri biletinizi internet sitemizden veya Kamil Koç mobil uygulamasından şimdi satın alın.
Kayseri içinde 1 biniş noktası bulunmaktadır; Kayseri bus station. Biniş noktalarına ait konumları bu sayfadaki haritada bulabilirsiniz.
Otobüs seyahat etmenin en uygun yollarından biridir ve Kayseri istikametine Kamil Koç ile konforla ulaşabilirsiniz! Nereden seyahat ettiğinize bağlı olarak, Kayseri biletlerinin ortalama fiyatı 99.00 TL'dir.
Kayseri yönüne gitmek için Kamil Koç biletinizi kullanmak çok kolay! Biletinizi internet sitemizden satın aldıysanız, biletiniz QR kod içeren bir PDF olarak e-posta yoluyla size gönderilir. Eğer Kamil Koç Uygulaması üzerinden bilet satın aldıysanız, biletiniz otomatik olarak uygulamada saklanır. Her iki durumda da bileti yazdırmanıza gerek yok: sadece görevliye dijital versiyonunu göstererek otobüse binip, arkanıza yaslanın ve rahatınıza bakın.
Kayseri seyahatiniz için biletinizi satın alırken koltuğunuzu ayırtabilirsiniz. Müsaitlik durumuna bağlı olarak, seyahatiniz sırasında daha fazla konfor ve dinlendirici bir yolculuk için ideal olan tekli koltuklar dahil olmak üzere dilediğiniz koltuğu seçebilirsiniz.
Kamil Koç otobüs biletinizi internet sitemiz ve Kamil Koç mobil uygulaması üzerinden kredi kartınızı kullanarak güvenle satın alabilirsiniz. Ödeme konusunda sorun yaşıyorsanız, lütfen ödemelerle ilgili yardım sayfamıza bakın. Otobüs biletinizi bir bilet satış noktasından satın almayı planlıyorsanız, nakit ödeme seçeneği ile satın almak da mümkündür.

Kayseri Seyahat Rehberi

Kayseri Hakkında

6000 yıllık bir geçmişe sahip olan Kayseri tarih boyunca önemli bir ticaret merkezi görevi görmüştür. Bu sebeple Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan kümbet, kervansaray, medrese gibi yapılar günümüzde de Kayseri’yi ziyaret edenlerin görebileceği kültürel miraslardır.

Tarih boyu bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri otomotiv, tekstil, gıda ve savunma sanayisinde önemli bir yere sahiptir. Kayseri deyince akla ilk gelenin pastırma ve sucuk olduğu gerçeğini düşünüp az sonra bahsedeceğimiz yöresel lezzetlerini de göz önünde bulundurursak bu şehri kesinlikle seyahat planlarınızın arasına almalısınız. Tüm şehri gezmek için 3 gün yeterli bir süre olacaktır.

Kayseri’ye gitmek için diler karayolu, diler havayolunu seçin, büyük bir şehir olduğu için yapmak istediğiniz plana uygun sefer saatlerini bulmakta zorlanmayacaksınız. Seyahat ederken gezip yeni yerler görmeyi sevenlerdenseniz eğer, Kamil Koç internet sitesi, uygulaması veya size yakın bilet satış noktalarından biri üzerinden Kayseri otobüs biletinizi alıp yola çıkabilirsiniz.

Kayseri’de Ücret Ödemeden Gezebileceğiniz Yerler

  • Hunat Hatun Camii ve Külliyesi: Sultan I. Alaattin Keykubat’ın eşi Mahperi Hatun tarafından 1238’de yaptırılmıştır. Medrese adını Mahperi Hatun’a halk tarafından verilen hanımefendi anlamındaki “huand” ünvanından almıştır. Cami, medrese ve hamamdan oluşmaktadır. Cami’nin minaresi ve orta kubbesi 2. Abdülhamid döneminde eklenmiştir.
  • Kültepe Kaniş (Karum) Ören Yeri: Dünyanın ilk ticaret merkezlerinden biri olan Kültepe Kaniş Hitit ve Asur dönemlerine ait kalıntıları içermektedir. Buraya Kültepe denmesinin sebebi Erciyes ve Kayseri’nin bir volkanik arazi bölgesi oluşu ve Erciyes’in aktif zamanlarındaki patlamalarından sonra yağan küllerdir. Yapılan kazılarda dönemin ticari faaliyetlerine, diplomatik ilişkileri ve sosyal yaşamına dair önemli bilgiler içeren binlerce çivi yazılı tablet ortaya çıkarılmıştır.
  • Cumhuriyet Meydanı: Türkiye’nin ikinci büyük meydanı olan Cumhuriyet Meydanı’nda sizi Sultan 2. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan saat kulesinin yanı sıra, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişini temsilen yapılan anıt karşılayacaktır ilk olarak.
  • Sahabiye Medresesi: Kayseri’yi gezerken birçok yerde Selçuklu döneminden izler göreceksiniz. Sahabiye Medresesi de bunlardan biridir. Selçuklu Sultanı III. Keyhüsrev döneminde 1267 tarihinde yaptırılan, şık kapı oymasıyla meşhur bu zarif medrese bir büyük ve iki küçük dershane ile birkaç küçük odadan oluşmaktadır.
  • Kayseri Mahallesi : Tarihi Kayseri evlerinin yer aldığı bu mahalle tüm esnafıyla birlikte adetleri günümüzde de yaşatarak bir zaman yolculuğuna çıkartıyor ziyaretçilerini.
  • Kadınlar Çarşısı : 17 Eylül 1921’de bir şehit annesinin Milli Mücadele için başlattığı kampanyanın tüm Türk kadınlarının katılımıyla olağanüstü bir destekle alınan cephaneler yine kadınlarımız tarafından cephelere taşınmıştır. Bu kutlu hareketten yola çıkarak adı koyulan bu çarşı Kayseri için büyük önem taşımaktadır.
  • Kurşunlu Cami : Mimar Sinan’ın memleketi olan Kayseri’ye yadigarı olan eserlerden günümüze kadar varlığını sürdürebilen bu cami 16. Yüzyılda, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmıştır. Cami adını kurşunla kaplı olan çatısından almaktadır. Bu çatı camiyi ısı ve yağmurdan korumaktadır.

Kayseri’nin Kültürel ve Tarihi Güzellikleri

  • Kayseri Kalesi: Şehir meydanında bulunan bu kale zamana inat hala dimdik ayakta durmaktadır. Hititler dönemine kadar uzanan geçmişi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi medeniyetlere de ev sahipliği yapmıştır. Kale iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde duvarlar, Yılanlı Kilise, Gök Medrese, Döner Kümbet ve müze yer alırken, diğer bölümde Hisar Parkı yer almaktadır. Tarihi solumak sonrasında da parkta dinlenmek Kayseri gezinizin keyifli anlarından biri olacaktır.
  • Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi: Türkiye’deki ilk tıp tarihi müzesidir ve adını 13. Yüzyılda yaşamış, dünyanın ilk hastanesinin kuruluşunda etkili olan Türk hekimi Gevher Nesibe’den almıştır. Müzenin en dikkat çeken özelliği 1206 yılından bu yana Gevher Nesibe Darüşşifası’nın orijinal yapısının korunuyor olmasıdır.
  • Kayseri Arkeoloji Müzesi: Dışarıdan bakılınca ne kadar mütevazi bir duruş sergilese de Kayseri Arkeoloji Müzesi sizleri tarihi bir yolculuğa çıkarma konusunda çok iddialı eserlere ev sahipliği yapmaktadır. 1969 yılında kurulan müze Kayseri ve yöresindeki antik kentlerden getirilen eserleri sergiliyor ağırlıkla. Bunların arasında taş ve bronz eserler, heykeller, mozaikler, lahitler, sikkeler, seramikler, cam eşyalar ve tabi ki Osmanlı dönemine ait eserler bulunmaktadır. Müzeyi gezerken Hitit dönemine ait tabletler, Süleymanlı köyünden getirilen Osmanlı dönemine ait tarihi dokuma atölyesi ve Roma döneminden kalan lahitler özellikle görmenizi tavsiye ettiğimiz eserler arasında bulunuyor.
  • Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi: Kayseri Lisesi 1918 yılında yapılmıştır ve müzesinde Milli Mücadele yıllarında mezun veremediği dönem ve lisenin kullanımına dair fotoğraflar, belgeler, askeri kıyafet, silah ve teçhizatları sergilenmektedir. Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan bu etkileyici yapıyı muhakkak ziyaret etmelisiniz.
  • Mimar Sinan’ın Evi: Tarihimizin en önemli mimarı Mimar Sinan’ın doğduğu ve 21 yaşına kadar yaşadığı bu taş ev şehir merkezine yaklaşık yarım saat mesafededir.
  • Meryem Ana Kilisesi : Günümüzde kütüphane olarak hizmet veren bu kilisenin tarihi 19. yüzyıla dayanmaktadır. Bu kültürel miras Bizans döneminden kalmasına rağmen farklı kültürlerin etkisiyle Doğu ve Batı mimarisinin öğeleri birlikte kullanılarak inşa edilmiştir.

Kayseri’de Gece Hayatı ve Eğlence

Şehrin coğrafi konumu gereği çok abartılı bir gece hayatı bulunmamaktadır. Bu hiç eğlence mekanı bulunmuyor demek değil tabi ki. Kayseri’nin en popüler mekanları Kocasinan Bulvarı’nda bulunuyor ve ağırlıklı olarak hafta sonları ve tatillerde rağbet görüyor.

Yine geç saatlere kadar arkadaşlarınızla oturabileceğiniz bir çok restoran ve kafe de şehir merkezinde bulunmaktadır.

Kayseri Yakınlarında Gezebileceğiniz Yerler:

  • Sultanhanı Kervansarayı : UNESCO’nun 2014 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi’ne aldığı bu kervansaray Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından İpek yolu üstünde yaptırılmıştır. Kale görünümünde olan bu kervansaray motiflerle işlenmiştir.
  • Ali Dağı: Türkiye’de ki en önemli kayak ve yamaç paraşütü merkezlerinden biridir. Ali Dağı sporcuların favori duraklarından biri olmasının yanı sıra 3500 yıllık bir yer altı şehrine de sahip olduğu için Kayseri’nin önemli turizm noktalarından biri haline gelmiştir. Mevsim uygun olduğunda piknik alanları da dolup taşmaktadır.
  • Kapuzbaşı Şelalesi: Sarıoğlan ilçesinde Kapuzbaşı Deresi üzerinde ıssız ve sakin bir ormanlık alanda yer almaktadır. Yüksekliği yaklaşık 30 metredir. Eğer doğa yürüyüşü, kampçılık ve piknik yapmaktan hoşlanıyorsanız bu doğal güzelliğin keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca şelale çevresinde kafe ve restoranlarda da ufak bir mola verebilirsiniz.
  • Erciyes Dağı: Doğayı seviyor ve kayak, dağcılık, yürüyüş ve kamp yapmak gibi hobileriniz varsa 3917 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek dağlarından biri olan Erciyes listenizde muhakkak yer almalı.
  • Develi: Kayseri’nin ikinci büyük ilçesidir ve tarihi yapıları ile yöresel lezzetleri çok meşhurdur. Develi Kalesi, tarihi hamamlar, camiler ve kiliseler turistleri ilçeye çeken yapılar arasında bulunmaktadır. İlçede bulunan tarihi bir hanın restore edilmesiyle oluşan Develi Hanı’nda meşhur lezzetler olan Develi mantısı, bamyası ve saç kavurma gibi yemekleri tadabilirsiniz.
  • Sultan Sazlığı: Yaklaşık 25 hektar alanı kapsayan bu kuş cenneti 300 kuş türü ve 400 bitki türü ile Erciyes Dağı’nın yakınlarında yer almaktadır. Dilerseniz bu biyolojik çeşitliliği gözlemleyebilir, dilerseniz nilüferlerin arasından kayıkla gezintiye çıkıp dünya üzerinde cenneti yaşayabilirsiniz.
  • Gereme Harabeleri: Rivayete göre Aziz Paul’un buraya gelmesiyle birlikte Kayseri’de Hristiyanlığın kurulduğu ilk bölgedir. Tarih içinde Asurlular ve Frigler’in de medeniyet kurduğu Gereme’de pek çok kalıntı sizleri bekliyor.

Kayseri’ye seyahat etmek için en ideal zaman nedir?

Eğer kışı ve soğuğu sevmeyenlerdenseniz ya da kayak yapacak yer aramıyorsanız, kış mevsiminde Kayseri’yi ziyaret etmek pek size göre olmayabilir. Kışları oldukça soğuk ve karlı geçiren Kayseri için en ideal seyahat zamanı bahar ve yaz mevsimi demek yanlış olmayacaktır. Sonbahar nispeten yağışlı geçse de, ilkbahar hem kalabalığın az olması hem de havanın gezilebilecek koşulda olmasından dolayı tercih edilebilir.

Kayseri’de Şehir İçi Ulaşım

Kayseri'de şehir içi ulaşım oldukça gelişmiştir ve bütçenize uygun birçok seçenek bulunmaktadır. Kart38 adı verilen bir akıllı kart sistemi kullanılmaktadır ve satın alacağınız bu kartla belediyeye ait toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Akıllı şehir Kayseri uygulaması ile de toplu taşıma araçlarının güzergah haritalarına ve duraklardan hangi aracın ne zaman geçtiğine dair güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. İşte Kayseri'de kullanabileceğiniz bazı ulaşım seçenekleri:

  1. Otobüs: Kayseri'de otobüsler, şehrin her noktasına ulaşım sağlamaktadır.
  2. Tramvay: Kayseri'de bulunan tramvay hatları Cumhuriyet MeydanıTalasKayseri Organize Sanayi ve İldem gibi şehrin önemli noktalara ulaşım sağlamaktadır.
  3. Dolmuş: Kayseri'de bulunan dolmuş ağı şehri örümcek ağı gibi sarmaktadır. Hizmet saatleri sezonsal değişikliklere uğrasa da sabahın erken saatlerinden gece geç vakitlere kadar gideceğiniz yere dolmuş bulmanız mümkündür.
  4. Taksi: Kayseri'de taksiler, hızlı ve rahat bir ulaşım seçeneği olarak kullanılabilmektedir. Ancak taksiler diğer ulaşım türlerine göre tabi ki biraz daha pahalıdır ve trafik yoğunluğu nedeniyle gideceğiniz yere ulaşım zamanı uzayabilir.
  5. Bisiklet: Kayseri'de bisiklet yolu olan bölgeler mevcuttur ve bisiklet kiralama seçeneği de bulunmaktadır. Ayrıca şehrin bazı yerlerinde belediyeye ait bisiklet bakım istasyonları da mevcuttur.

Kayseri’de ne yenir?

  • Kayseri Mantısı: Kayseri’nin en ünlü yöresel yemeğidir. Klasik mantıdan biraz farklı olarak çorba tarzında salçalı suyun içinde küçük mantılar atılarak hazırlanır. Usta ellerin elinde hazırlandığında bir kaşığa 40 adet mantının sığdığını bile görebilirsiniz. Genellikle kalabalık aile yemeklerinde veya özel günlerde üzerine yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir. Kayseri’de mantı tek çeşit değil tabi ki, tepsi mantısı, yağ mantısı ve daha niceleri... Aralarından damak tadınıza uygun olanı bulmak da sizin seyahatinizin amacı olsun!
  • Cıvıklı: Develi ilçesine özgü bu meşhur lezzet dana etini satırla kıyma haline getirerek yapılan bir çeşit pidedir. Biraz yağlı olduğu için cıvık olduğundan adına cıvıklı denmiştir.
  • Yağlama: Yağlamanın Kayseri mantısının en büyük rakibi olduğunu söylesek hiç de yanlış olmayacaktır. Lazanyayı andırsa da kesinlikle bu geleneksel Kayseri lezzeti kat kat dizilmiş ince ve gevrek bir hamurun içine yağ, kıyma, patates gibi malzemeler konarak hazırlanan bir nevi börektir. Kayseri halkı hem kahvaltıda hem de akşam yemeklerinde yemeği tercih etmektedir.
  • Pöç: Dananın kuyruğu anlamına gelen pöç Kayseri mutfağının olmazsa olmazıdır. Kuyruk yağının ince ince doğranıp güvece yerleştirilmesinden sonra soğan, pöç, bol sarımsak, baharat ve kemik suyu eklenerek odun fırınında yaklaşık 4 saat pişerek hazırlanmaktadır. Servis edilirken yanında fıstıklı üzümlü iç pilavla birlikte ikram edilir.
  • Börek Aşı Çorbası: Mantı ve yeşil mercimekle yapılan bu yöresel lezzet özellikle kış mevsiminde Kayseri’ye gittiyseniz muhakkak denemeniz gerekenler arasında.
  • Aside Tatlısı: Hiç şeker konmadan sadece ceviz, un, tereyağı ve pekmezle yapılan bu tatlı hem aşırı pratik hem de oldukça lezzetlidir.
  • Nevzine: Un, pekmez, antep fıstığı, ceviz ve tahinle yapılan bu tatlı geleneksek olarak özel günlerde, bayramlarda ve düğünlerde tüketilmektedir.


Kayseri Otobüsü

Uygun fiyata Kayseri otobüs bileti satın alın

Kayseri istikametine otobüsle mi gitmek istiyorsunuz? Kamil Koç Kayseri istikametine giden konforlu otobüsler ile hizmetinizde! Kayseri otobüs bileti fiyatları 99.00 TL’den başlamaktadır. Kamil Koç Anadolu’nun birçok noktasına seferleri aracılığı ile ulaşmaktadır. Bu yüzden her nereye seyahat etmek istiyorsanız, Kamil Koç size uygun bir rota sunar. Otobüs biletinizi alın, rahat koltuklarda ücretsiz internetin tadını çıkartarak seyahat edin. Otobüs biletinizi internet sitemizden, Kamil Koç mobil uygulamasından, ya da Kamil Koç bilet satış noktalarından dilediğiniz zaman kolayca satın alabilirsiniz. İnternetten ya da Kamil Koç mobil uygulamasından aldığınız otobüs biletlerinin çıktısını almanıza gerek kalmadan elektronik biletlerinizle seyahat edebilirsiniz. Size en yakın Kamil Koç bilet satış noktasını mı arıyorsunuz? İnternet sitemiz üzerinden bulunduğunuz semti seçip yakınınızdaki bir bilet satış noktasının bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Neden Kayseri seyahatiniz için Kamil Koç’u tercih etmelisiniz?

Farklı sefer saatleriyle Kamil Koç otobüsleri Kayseri seyahatiniz için en uygun tercihtir. Kayseri içinde 1 adet otogar bulunmaktadır ve bu noktaya 198 farklı bağlantı noktasından ulaşmanız mümkün. Tek yapmanız gereken sefer noktalarımızı inceleyerek ilgilendiğiniz bağlantıyı seçmeniz. Biletinizi internet sitesinden ya da Kamil Koç mobil uygulamasından kredi kartınızla güvenle alabileceğiniz gibi nakit ödeme yöntemini tercih ediyorsanız otobüs biletinizi bilet satış noktalarımızdan da alabilirsiniz. Seyahatinize engel olacak son dakika bir işiniz mi çıktı? Üzülmeyin! Bilet işlemleri menüsünden otobüsünüzün kalkış saatine 1 saat kalana kadar biletinizi ücretsiz iptal edip, dilerseniz paranızı iade alabilir ya da biletinizi yeniden farklı bir tarih için değiştirebilirsiniz. Bilet İşlemleri menüsü ile yapabilecekleriniz yalnızca bunlarla da sınırlı değil. Biletinizde bulunan güzergah, saat, yolcu adı ve iletişim bilgileri gibi tüm detayları bu menüden değiştirebilirsiniz. Seyahat eden siz değil de bir yakınız mı? Tüm Kamil Koç seferleri Otobüsüm-Yolcum Nerede menüsü üzerinden eş zamanlı takip edilebilir.

Araç içi hizmetler

Sizi seyahatinizde yol boyunca rahat ettirmek bizim için çok önemli. Otobüsünüze bindikten sonra arkanıza yaslanın, rahatınıza bakın ve araç içi hizmetlerimizin tadını çıkartın. Otobüslerimiz konforunuz için elektrik prizleri, ücretsiz internet hizmeti gibi olanaklar sunmaktadır ve deneyiminizi daha da özelleştirmek için yol boyunca hostunuz size ücretsiz yiyecek ve içecek ikramlarında bulunacaktır. Böylece siz Kayseri yolunda e-postalarınızı takip edebilir veya en sevdiğiniz televizyon kanalını ikramlarımız eşliğinde izleyebilirsiniz. Seyahat ederken cam kenarından manzarayı izlemeyi tercih edenlerden misiniz? Otobüs biletinizi satın alırken, seyahat için tercih ettiğiniz koltuğu müsait olanlar arasından seçerek ayırtabilirsiniz. Çift kişilik koltukta seyahat etmeyi sevmiyor musunuz? Merak etmeyin sizleri de düşündük. Müsaitlik durumuna bağlı olarak otobüslerimizdeki tekli koltukları da tercih edebilirsiniz.


Otobüs içi hizmetler mevcut olmasına bağlıdır